Rockfestivaler

Festivaler är en stor del av musikvärlden, speciellt när det gäller rockmusik. Det gäller både generella musikfestivaler och mer specifika rockfestivaler. Ett exempel är Sweden Rock som grundades 1992 utanför Sölvesborg i Blekinge och som sedan dess har ägt rum under tre eller fyra dagar varje år. Genom åren har många stora artister framträtt på festivalen, både nya och gamla sådana. Till exempel har Alice Cooper, Black Sabbath, Dio, Guns n’ Roses och Ghost spelat på Sweden Rock. En annan populär svensk rockfestival var Metallsvenskan i Örebro som gästade allt från Halloween till Europe till Sabaton.

Men det är långt ifrån bara rockfestivaler som inkluderar rockartister. Rammstein, Ghost och Imagine Dragons framträdde alla på Bråvalla innan festivalen lades ner 2017. Peace & Love i Borlänge inkluderade under sin tid artister som Bob Dylan, Alice Cooper och Iggy & The Stooges.

Självklart finns det flertalet utländska musikfestivaler därtill, både med fokus på rock men även andra mer generella musikfestivaler där rockmusiken blandas med andra musikstilar. Av de festivaler som främst inkluderar rockmusik runtom i världen är listan dock väldigt lång vilket gör att rockmusiken är speciellt populär inom just livemusiken och musikfestivaler. Till viss del har hårdrocken varit den sorts musik som främst associeras med musikfestivaler i allmänheten, även om det troligtvis håller på att ändras allteftersom modern R&B och pop fortsätter att växa i popularitet. Till stor del har artisterna främst gett konserter men musikfestivalen verkar ha nått en ny trend på senare tid inom de här musikgenrerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *